Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

Angol szókincs - mennyire fontos?

Talán mondani sem kell, hiszen magától értetődő. Minél nagyobb valakinek a szókincse, annál könnyebben tudja magát megértetni másokkal, hiszen akkor választékosabban és esetleg pontosabban tudja magát kifejezni az ember. A nyelvészek eltérően vélekednek arról hogy mekkora szókincs szükséges ahhoz, hogy valaki beszélgetni tudjon angolul. Ilyen találgatásokba mi magunk sem bocsájtkoznánk, mi inkább a tapasztalatainkat szeretnénk megosztani a kedves olvasóinkkal. Több éves külföldi tapasztalatunk során érzeni és látni lehetett hogy mik azok a szavak és kifejezések amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapokban, és ez alapján állítottuk össze a szótárunkat is.

Tekintse meg egyedülálló angol-magyar értelmező kisszótárunkat, amely elmagyarázza a szavakat. 

Ha nem elégszik meg a "kisszótárunkkal", amely így is 3000 szót tartalmaz, akkor bátran tudjuk ajánlani a nagyszótárunkat is, amelyet ide kattintva tud elérni

De mégis hogyan érdemes tanulni az angol szavakat?

Rengeteg módszer van, kisebb-nagyobb hatékonysággal lehet ezekkel szavakat tanulni. Először is fontos kiemelni hogy nem szabad elbagatellizálni a szótanulás kérdésének a fontosságát, éppen a fent említett okok miatt. A legrosszabb a magolás, ezt általában még az iskolában a diákok, kényszer miatt használják. Azonban ez a módszer a legritkább esetben használható a hosszútávú memorizálásra. Azonban van több olyan praktika, amely szinte mindenkinek hasznára válhat. Érdemes őket kipróbálni és tesztelni magunkat, és végül megtartani azokat a módszereket a tanulásunk során, amelyek személyre szabottan a legjobb eredményt érték el nálunk.

  • Az egyik kedvenc módszerem az angol könyv olvasása. Természetesen nem rögtön egy vastag és bonyolult szavakkal teletűzdelt könyvre kell gondolni, vannak direkt erre a célra elkészített könyvek, amely kinek-kinek a szintjére szabottan íródtak meg, szótanulást könnyítő célzattal.
  • A másik hasonló módszer az online világunkat használja fel. Keress a téged érdeklő témákban angol nyelvű blogbejegyzéseket, cikkeket vagy híreket. Ezek lehetnek receptek vagy a mindenféle kütyükkel kapcsolatos irományok is. Ezek azért is jelenthetnek könnyebbséget, mert amellett hogy minket érdeklő témákról tájékozódunk, az általunk ismert szövegkörnyezetben lévő ismeretlen szavakat akár mi magunk is kikövetkeztethetjük ami által könnyebben tudjuk őket memorizálni is. Illetve lesz mihez kötni őket.
  • A harmadik kicsit érdekesebb is, mint az eddigiek. Próbáltál már sportolás közben nyelvet tanulni? Persze itt nem elsősorban mondjuk egy küzdősportra gondolok, hanem mondjuk futás, szobabiciklizés vagy egyéb olyan testmozgás közben, ahol alkalom nyílik ilyen tevékenységre is. Sokan esküsznek erre a módszerre, egyik tapasztalatban olvastam hogy volt aki fél év után egy felsőfokú nyelvismeret közelében járt már ennek a módszernek a hathatós közreműködésének köszönhetően.

Már megvettem kedvezményes áron a könyveket az angol tanuláshoz. A nagyszótárban különösen tetszik, hogy elmagyarázza pontosan a szavak jelentését.
- A. Sz. Margit - Budapest

Természetesen ezek mellett még rengeteg módszer van, a szókártyáktól kezdve a buszon való tanulásig, de ezeket a legtöbben már ismerik. Természetesen ez nem jelenti azt hogy nem lennnének hatásosak, a szókártyák használatát kifejezetten javasolni is tudom.

De bármelyik módszert is alkalmazza, van egy univerzális segítségünk, amely képes meggyorsítani a szókincsfejlesztést. Érdemes hát egy pillantást vetni a szótárainkra!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 680
Heti: 2 268
Havi: 8 663
Össz.: 865 454
Oldal: Szókincs
Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul! - © 2008 - 2018 - angol-nyelvkonyv.hupont.hu